un articol scris de Andrei Andreea Cristina
Indiferent de perioada anului în care dorești să te bucuri de o vacanță binemeritată, orașul Brașov este cea mai bună alegere. Aerul medieval care te înconjoară, alături de turiștii veseli, încărcați de entuziasm să descopere cele mai interesante locuri, fac ca acest oraș să fie unul dintre cele mai frumoase din țară. Brașov reprezintă orașul cu care am experimentat dragostea la prima vedere și m-aș muta oricând în acest loc, ce este cu și pentru suflet.
La sfârșitul lunii aprilie, am plecat spre Brașov alături de familia mea, într-o vacanță de trei zile. Cazarea a fost una de excepție, deoarece se afla în centrul vechi al orașului, iar asta ne-a oferit ocazia de a fi aproape de foarte multe locuri atractive.
Apartamentul unde am stat se afla într-o clădire veche. Inițial, am fost sceptici cu privire la interiorul locației, însă am descoperit un apartament modern, de care m-am bucurat.
PIAȚA SFATULUI
Nici bine nu am despachetat, că ne-am și îndreptat spre Piața Sfatului. Un loc drag sufletului meu, unde mă reîntorc de fiecare dată să admir tot ceea ce mă înconjoară. Cafenelele și restaurantele pline de oameni fericiți, ce vorbesc tot soiul de limbi străine, mi-au oferit o stare bună, de care chiar aveam nevoie.
BISERICA NEAGRĂ
În cele din urmă, ne-am oprit în fața Bisericii Negre. Un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratați. A fost construită de comunitatea săsească (germană) a orașului și reprezintă principalul monument în stil gotic din țară, precum și cel mai mare și unul dintre cele mai importante case de cult din regiune.
STRADA SFORII
După câteva cadre de poze, am mers către cea mai îngustă stradă din Brașov și a treia din Europa, și anume Strada Sforii. Lățimea acesteia variază între 1,11 și 1,35 metri.
POIANA BRAȘOV
Dacă tot ne aflam în zona centrului vechi, am hotărât să luăm autobuzul ce duce în Poiana Brașov. Drumul a durat jumătate de oră, însă nu s-a simțit absolut deloc, deoarece am fost cu toții fascinați de peisajele superbe pe care ni le-au oferit atât munții, cât și pădurile. Ajunși acolo, ne-am îndreptat spre tarabele cu mâncare, pentru că acolo se află unii dintre cei mai buni langoși cu cașcaval. Dacă ajungeți acolo, vă recomand cu drag să îi încercați. Nu o să vă pară rău. După ce ne-am bucurat de langoșii delicioși, ne-am îndreptat către superba priveliște a lacului, pentru a face câteva poze. Este un loc pentru a te plimba alături de persoanele dragi și pentru a imortaliza momente frumoase. Bineînțeles, nu ne-am putut abține să nu luăm câteva suveniruri.
CEI MAI BUNI PAPANAȘI DIN BRAȘOV
La întoarcere, am luat același autobuz și pentru că aveam o poftă neîncetată de papanași, ne-am oprit la restaurantul Sergiana, din Centrul Vechi, unul dintre renumitele restaurante ale Brașovului. Vă recomand cu drag papanașii lor, precum și tochitura, pe care am încercat-o acum un an.
UN VIEW DE EXCEPȚIE
În a doua zi de călătorie, am mers spre ceea ce înseamnă „ Hollywood” românesc, și anume Tâmpa. De câte ori am venit în Brașov, nu am reușit niciodată să ajung să văd orașul de sus, așa că, de data aceasta mi-am promis că o voi face. Așadar, am luat telecabina, fiind la un preț foarte accesibil, și am urcat. Puteți opta și pentru traseul pe jos, însă noi am ales această variantă. Ei bine, când am ajuns, am fost fascinată în adevăratul sens al cuvântului. Am petrecut o oră întreagă admirând și fotografiind tot ce se poate. La întoarcere, am mers tot cu telecabina. Vă recomand să mergeți pe Tâmpa cât mai dimineață, așa cum am făcut și noi. După ora 12 se aglomerează și veți aștepta îngrozitor de mult. Coada interminabilă pe care am văzut-o când am ajuns, ne-a confirmat acest lucru.
EXPERIENȚA CULINARĂ ITALIANĂ
Pentru că ne era extrem de foame de la aerul montan, ni s-a făcut poftă de paste. Și ce loc mai bun poate fi decât restaurantul Dei Frati? Este un restaurant cu specific italian, de care m-am îndrăgostit. Am optat pentru niște paste carbonara și o limonadă foarte aromată și delicioasă. Recomand să încercați orice soiuri de paste doriți, nu vă vor dezamăgi.
DOZA DE RELAXARE
După ce am plecat de la restaurant, m-am întânit cu o prietenă dragă mie, pentru a mai sta la povești. La recomandarea ei am decis să mergem la Lacul Noua. Acest loc va rămâne pentru mine o oază de relaxare. Lacul dispune de diverse bărcuțe, unde poți să vâslești sau biciclete pe apă sub forma unor lebede. Pentru pasionații de aventură există și o tiroliană, ce are un traseu deasupra lacului, iar pentru cei ce vor relaxare și o mică plimbare, este un parc foarte liniștit. De asemenea, se găsesc și spații special amenajate pentru grătare, perfecte pentru weekend-urile în familie. Lacul Noua este și va rămâne unul dintre locurile mele de suflet.
PRIMA ȘCOALĂ ROMÂNEASCĂ
În cea de-a treia și ultima zi, ne-am gândit că puțină lecție de istorie nu strică niciodată. Astfel, am ales să vizităm Prima Școală Românească. Se află în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Șcheii Brașovului. Clădirea fostei școli, astăzi muzeu, este declarată monument istoric. Am vizitat prima sală de clasă, sala Diaconului Coresi, unde am văzut și prima tiparniță, precum și alte încăperi pline de o vastă istorie culturală.
Pentru că mai aveam puțin timp până se făcea ora de plecare, am vrut să îmi iau ceva dulce pentru drum. Plimbându-mă prin Centrul Vechi, am descoperit un magazin numit „Candy Cat”, ce părea abia deschis, având multe baloane în jurul său. Când am intrat acolo, am crezut că sunt în raiul dulciurilor. Oriunde mă uitam, vedeam peste tot cufere și butoaie pline de jeleuri și bomboane, ce arătau extrem de bine. Ce m-a atras a fost faptul că, fiecare își poate lua oricâte dulciuri își dorește, având libertate deplină. Eu nu m-am putut abține și am plecat cu două pungi de jeleuri, preferatele mele. Vă recomand să vizitați acest magazin, este un deliciu.
Aștept cu nerăbdare să revin în Brașovul fascinant, pentru a descoperi și alte locuri interesante, poate chiar și în zonele din afara orașului.
No comments:
Post a Comment