un articol scris de Butnaru Roxana Nicoleta
Bucovina-i o poveste de suflet, o poveste spusă de bătrânii cu ninsoare în plete și foc în inimă. Bucovina-i un spirit care trăiește de veacuri în sufletele celor care viețuiesc pe aste meleaguri și, deopotrivă, în ale celor care au poposit mai mult sau mai mult puțin potecile sale .
Și pentru că această ”gură de rai” e mândră în peisaje care te farmecă și te zguduie sufletește, mândră în obiceiuri și tradiții, în oameni cu minte ager și dulceață în grai și mândră în orașe și unul, se poate spune că regiunea Bucovinei destinația perfectă pentru o vacanță de vis.
Vacanțele sunt bun prilej de creat amintiri și dacă vrei o vacanță cu familia, Bucovina e locul potrivit.
O zi pe calea mănăstirilor din Bucovina e ceva de vis, le-am vizitat de multe ori cu familia, dar mereu revenim cu drag. Astfel, vi le înșir cu drag și vă poftesc la călătorie. Pe plaiuri bucovinene vă așteaptă:
Mănăstirea Voroneț
Biserica Mănăstirii Voroneț a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce a constituit un record pentru acea vreme.
Pictura interioară a bisericii datează, în cea mai mare parte, încă de pe vremea lui Ştefan cel Mare, fiind realizată în 1496, iar pictura exterioară a fost realizată în perioada lui Petru Rareș. Eu am vizitat-o și vara și iarna, dar indiferent de anotimp și ceva de vis acest loc.
Mănăstirea Humorului
La cinci kilometri depărtați de orașul Gura Humorului, în pitorescul sat Mănăstirea Humorului, pe valea râului Humor, pe coama unei coline înconjurate de arbori și pajişti, în mijlocul unui ținut legendar, de o frumusețe copleșitoare, este așezată una dintre cele mai importante atracții din Bucovina, Mănăstirea Humorului, ctitorie a logofătului Teodor Bubuiog, la sfatul voievodului Petru Rareş.
Am fost cazată cu ai mei la doi km de Mănăstirea Humorului, cred că de trei ori pe zi mergeam la mănăstire. M-am îndrăgostit de locașul ăsta sfânt, un colț de rai.
Gura Humorului
Și dacă toate acestea nu sunt tentante, atunci poate un tablou al orașului admirat de la înălțime poate fi o experiență minunată. Pentru a ajunge la foișorul de observare construit la baza superioară a pârtiei se merge pe traseul Piatra Pinului.
Salina Cacica
No comments:
Post a Comment